KM i vinterfiske avgjort

Så har då vinnarna i Säters första KM i vinterfiske korats i klasserna ismete/angling respektive pimpel (pimpelklassen kommenteras nedan). En solig dag ramade in tillställningen som i samarbete med Ljusternprojektet (Ljustern – en tillgång) också anordnade tipspromenad och bjöd alla besökare på grillad korv och dricka.

Till klassen ismete/angling deltog 17 lag/enskilda varav elva deltagare fick fisk. Längd och inte (vad som brukar vara brukligt) vikt var kriteriet som räknades. Den längsta gäddan mätte 81 centimeter och landades av Åke Berg, som för övrigt  tog en ytterligare ”längdgädda”  om 73 centimeter – ur samma hål. Två lag fick fyra gäddor var, vilket skulle visa sig räcka till 1:a och 2:a vinst, följd av Åke Berg som lade beslag på tredjeplatsen.

4:a kom Dan och Lars Ljusteräng med 136 centimeter, 5:a Niklas Johansson och Jonas Persson med 118 centimeter och 6:a kom Per Johansson med 98 centimeter.

Från vänster i bild, 2:a plats BK Hagen med Johan och Lars Persson, 1:a plats Jan och Daniel Mårts med påbrå som håller i vinstpokalen samt 3:an Åke Berg. .